Pasning af Japansk liguster(ligustrum japonicum) bonsai.  
 
 

Japansk liguster

(ligustrum japonicum)

bonsai ligustrium japonicum

bonsai ligustrium japonicum

bonsai ligustrium japonicum

18 cm. bonsaiskål

25 cm. bonsaiskål

18 cm. bonsaiskål

 
 
Beskrivelse

Japansk liguster stammer fra det sydøstlige asien. Kan stå inde hele året, men kan også stå udendørs om sommeren. Står den koldt vil den tabe alle bladene om vinteren.

 
Placering

Japansk liguster trives bedst i et vindue med direkte sol. Gerne et vindue med sol hele dagen men ellers et vindue med enten morgen- eller aftensol. Indendørs bør planten have så meget lys som muligt. Udendørs kan planten godt få svedne/rødlige blade, hvis den står direkte i solen.

 
Vanding

Mærk med en finger på jorden om den er tør, hvis det er tilfældet så skal planten vandes. Tjek dagligt med fingeren og overbrus den i stedet for at vande i skålen(der er hul i bunden af skålen, hvilket gør overbrusning let). Japansk liguster vil hænge med bladene når den mangler vand. Den rejser sig dog hurligt igen når den bliver vandet.  Hvis du ønsker at læse lidt mere om vanding af bonsaitræer så klik her.

 
Gødning

Som med andre stueplanter bør du gøde fra starten af marts til og med oktober. Det optimale for planten er at benytte speciel gødning til bonsai, men hvis du bruger almindelig flydende gødning så brug kun ½ dosis. Gødning bør gives hvert 14 dag.

 
Beskæring

Nye skud kan med fordel beskæres når der er vokset en 5-6 bladpar frem. Klip tilbage til 1-3 bladpar. Større grene kan fjernes hele året.

 
Ompotning

Marts til maj. Vær lidt forsigtig når du ompotter. Vi anbefaler at planten beskæres så kraftigt som muligt ca. 14 dage før ompotning. Japansk liguster bør overbruses dagligt med forstøver de første 1-2 uger efter ompotning. Dette vil minimere bladtabet. Hvis du ønsker at læse mere om ompotning så læs vores vejledning her.

 
Japansk liguster som bonsai

Japansk ligusters kraftige vækst gør den velegnet til bonsai. De flotte lysegrønne blade passer fint til stammens lysebrune farve. Dens kraftige vækst gør at der er noget at arbejde med. Småfejl tilgives og enkelte blade bliver hurtigt til en lille krone. Alu-wire kan bruges uden problemer.

 
Tilgængelighed

Japansk liguster kan så vidt vi ved kun købes i bonsaibutikker. Den er formentlig ikke velegnet til salg i supermarkeder og lign. da den helst skal have godt med lys.

 

Se alle vores vejledninger her

 
 

Se hele vores sortiment af bonsaitræer her

 
 
Tilbehør, som med fordel, kan bruges til japansk liguster;
     
 
Bladglans
Sprayflaske, 200 eller 600 ml.
Fjerner kalkpletter, støv og snavs fra bladene. Anbefales hvis du overbruser arterne; Ficus, Japansk liguster, Stentaks m. fl.
spacer

200 ml.
59 kr.

1

600 ml.
119 kr.
1

 
 

 


 

Ålekistevej 63, 2720 Vanløse, København, Vis adresse på krak.dk, cvr. 32929923. Info om bonsaihjørnet.dk

Butikken på Ålekistevej 63 i Vanløse har åbent tirsdag-fredag kl. 15 - 18 samt lørdag kl. 12 - 15.
Søndag og mandag lukket.
(Butikken er lukket alle hellighedage samt mellem jul og nytår og fredag efter Kristi Himmelfarts Dag)
Tlf. 50 54 80 62(Besvares kun i butikkens åbningstid).

(Du kan betale med Mobile Pay eller kontanter i butikken på Ålekistevej)

Nordea, regnr. 2137, kontonr. 7554 131 837.